Catering Wigilijny Oferta Menu na Boże Narodzenie 2023

Catering Garmażerka na Boże Narodzenie - Wigilia 2023

Nasz catering na Wigilię 2023 to doskonałe rozwiązanie, by cieszyć się świąteczną atmosferą w cieple własnego domu, nie martwiąc się o gotowanie. Nasz Szef Kuchni przygotował nowe, wyjątkowe menu na rok 2023, które zadowoli każde podniebienie.

Zapomnij o Kuchni – Skup się na Świętach. Dzięki naszemu cateringowi na Wigilię możesz oderwać się od kuchni i skoncentrować na najważniejszych aspektach świąt – spędzaniu czasu z rodziną. Nasza ekipa dostarczy smakowite potrawy, które uczynią Twoją Wigilię niezapomnianą.

Garmażerka na Wigilię: Tradycja i Wygoda. Zachowaj tradycję wigilijnej kolacji, bez godzin spędzonych w kuchni. Nasza garmażerka na Wigilię oferuje starannie przygotowane zestawy dań gotowych do podgrzania i podania.

Zupy / Krem

Barszcz czerwony z uszkami 350 ml                                                                                   10,00

Zupa grzybowa z makaronem lub z łazankami         350 ml                                          16,00

Krem grzybowy z grzankami 350 ml                                                                                   16,00

Żurek  350 ml                                                                                                                            14,00

Pierogi ręcznie lepione:

z kapustą i grzybami 10 szt.                                                                                                  25,00

z mięsem 10 szt.                                                                                                                      25,00

z owocem 10 szt.                                                                                                                    25,00

uszka 1 szt.                                                                                                                                  0,80

Ryby:

Karp smażony z cebulką i pieczarkami  150 g                                                                    17,00

Łosoś pieczony w sosie pomarańczowo-paprykowym 130 g                                        18,00

Filet z sandacz po polsku 130 g                                                                                             17,00

Miruna smażona  120 g                                                                                                           16,00

Śledzik w oleju z papryką i  ogórkiem 120 g                                                                       12,00

Śledzik w śmietanie z cebulką i jabłkiem 120 g                                                                12,00

Ryba po grecku 150 g                                                                                                              15,00

 

Mięsa:

Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczą  1 szt.                                                               105,00

Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym 120 g                                                            16,00

Karkówka peklowana w sosie chrzanowym 120 g                                                              13,00

Rolada drobiowa ze szpinakiem i ricottą 120 g                                                                    12,00

De volaille z masłem i pietruszka 120 g                                                                                 12,00

Roladka drobiowa z mixem papryk zawinięta w boczek 120 g                                        12,00

Roladka wieprzowa z boczkiem i ogórkiem 120 g                                                              12,00

Zraz wołowy z boczkiem i ogórkiem 120 g                                                                           16,00

Dodatki :

Ziemniaki gotowane 200 g                                                                                                         5,00

Pyzy 1 szt.                                                                                                                                         2,00

Kluski śląskie 6 szt.                                                                                                                        8,00

Kapusta z grzybami 150 g                                                                                                            8,00

Kapusta modra z jabłkiem i żurawiną  150 g                                                                           8,00

Surówka 150 g                                                                                                                                5,00

Kompot z suszonych owoców 0,2 l                                                                                          3,00

Bigos z grzybami 300 g                                                                                                              14,00

 

Zimne zakąski:

Rybne:

Karp w galarecie 80 g                                                                                                                  13,00

Łosoś w galarecie 100 g                                                                                                              16,00

Pstrąg w galarecie 100 g                                                                                                              16,00

Rolada szpinakowa faszerowana łososiem wędzonym 80 g                                             12,00

 

Mięsne:

Schab ze śliwką 80 g                                                                                                                    9,00

Roladka z kurczaka z kurkami 80 g                                                                                          9,00

Roladka z kurczaka po węgiersku 80 g                                                                                    9,00

Roladka drobiowa ze szpinakiem 80 g                                                                                    9,00

Karkówka z kapusta i grzybami 80 g                                                                                       9,00

Ozorek wieprzowy 80 g                                                                                                              9,00

Pasztet wieprzowy 80 g                                                                                                              8,00

Galart wieprzowy                                                                                                                         8,00

Tymbaliki ( galart ) drobiowe

Sałatki:

Jarzynowa                                                                                                                        30,00 zł/kg

Śledziowa z ananasem                                                                                                 30,00 zł/kg

Zupy / Krem

  • Barszcz czerwony z uszkami 350 ml

10,00

  • Zupa grzybowa z makaronem lub z łazankami 350 ml

16,00

  • Krem grzybowy z grzankami 350 ml

16,00

  • Żurek  350 ml

14,00

 

Pierogi ręcznie lepione:

  • z kapustą i grzybami 10 szt.

25,00

  • z mięsem 10 szt.

25,00

  • z owocem 10 szt.

25,00

  • uszka 1 szt.

0,80

 

Ryby:

  • Karp smażony z cebulką i pieczarkami  150 g

17,00

  • Łosoś pieczony w sosie pomarańczowo-paprykowym 130 g

18,00

  • Filet z sandacz po polsku 130 g

17,00

  • Miruna smażona  120 g

16,00

  • Śledzik w oleju z papryką i  ogórkiem 120 g

2,00

  • Śledzik w śmietanie z cebulką i jabłkiem 120 g

12,00 

  • Ryba po grecku 150 g

15,00

 

Mięsa:

  • Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczą  1 szt.

105,00

  • Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym 120 g

16,00

  • Karkówka peklowana w sosie chrzanowym 120 g

13,00

  • Rolada drobiowa ze szpinakiem i ricottą 120 g

12,00

  • De volaille z masłem i pietruszka 120 g

12,00

  • Roladka drobiowa z mixem papryk zawinięta w boczek 120 g

12,00

  • Roladka wieprzowa z boczkiem i ogórkiem 120 g

12,00

  • Zraz wołowy z boczkiem i ogórkiem 120 g

16,00

 

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane 200 g

5,00

  • Pyzy 1 szt.

2,00

  • Kluski śląskie 6 szt.

8,00

  • Kapusta z grzybami 150 g

8,00

  • Kapusta modra z jabłkiem i żurawiną  150 g

8,00

  • Surówka 150 g

5,00

  • Kompot z suszonych owoców 0,2 l

3,00

  • Bigos z grzybami 300 g

14,00

 

Zimne zakąski:

Rybne:

  • Karp w galarecie 80 g

13,00

  • Łosoś w galarecie 100 g

16,00

  • Pstrąg w galarecie 100 g

16,00

  • Rolada szpinakowa faszerowana łososiem wędzonym 80 g

12,00

 

Mięsne:

  • Schab ze śliwką 80 g

9,00

  • Roladka z kurczaka z kurkami 80 g

9,00

  • Roladka z kurczaka po węgiersku 80 g

9,00

  • Roladka drobiowa ze szpinakiem 80 g

9,00

  • Karkówka z kapusta i grzybami 80 g

9,00

  • Ozorek wieprzowy 80 g

9,00

  • Pasztet wieprzowy 80 g

8,00

  • Galart wieprzowy

8,00

  • Tymbaliki (galart) drobiowe

                                                                                        

Sałatki:

  • Jarzynowa

30,00 zł/kg

  • Śledziowa z ananasem

30,00 zł/kg

KONTAKT:

Catering / Garmażerka / Przyjęcia
+48 609 370 303
biuro@restauracjatrzysmaki.pl